Search This Blog

Thursday, 25 August 2011

++esok balik kampung!!!yihaaaaa:)

Akhirnyew!!esok balik juger ke rumah ku yang damai..hehe
yeahhhh xsabar la nak beraya..
(entry kali ini agak mengarut ckit,sok xyah bace k hehe)
tp,esaimen yang bertimbun memanggil2 minta disiapkan..erghhh malas bangat deh:(

+esok saye naek bas yer..^^
++jem cmniey kew esok eyh??erhhhh

p/s:doakan sayer selamat sampai dan kembali ke sini semula yer...&cape2 nk balik sok jugak,berhati2 di jlanrayer,ingatlah orang tersayang..
>>lastly,SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,MAAF ZAHIR BATIN=)

Wednesday, 24 August 2011

"First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"


jom ramai2 klik banner yang kiut kat ats untk join=)



p/s:teringin nak menang,perfume set,shawl,jersey...semua lar hehe


" First Giveaway by Amalina Athman"


Macam biase,ade GA,adela banner kan??so,jom klik diatas tanpa segan silu...:)

+Hadiah GA kali niey,telah diraja khas oleh mereka2 yang baek hati :)




'Giveaway Souvenir dari Jepun dan Korea'




Tanpa membuang mase,jom klik kuat2 banner diatas!!:)

p/s:waaa syokyew law dapat souvenir niey...xg korea pown xpew hehe

Friday, 19 August 2011

Duit Raya Giveaway AdanyaKauUntukku

Raye sudaaa dekat!!cpe nak dwet raye angkat tangan cepat2!!hehe
jom klik banner di bawah..^^

tag:

Kempen "Giveaway Duet Raya 2011"


Giveaway sempena raye!!so,cpe nak dwet raye free2,jom klik banner kiut miut di ats yer..^^

“Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan”

Moning all bloggers..!!oke,kali niey kite terjah pulak  “Giveaway [sitiatikah.com] Bulan Ramadhan”

sesape yang mau menjoinkan diri,jom klik kuat2 DISINI tanpa segan silu..hehe

adiah2 telah disponsor oleh:


" Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah "


akibat kemalasan mau buat esaimen,maka sayer pown menjoinkan diri dalam segmen ini;)
kali niey,mr.AA buat " Segmen Promosi Blog 500 Follower Ke Bawah "
so,cape berminat,tekan kuat2 banner diatas yer..^^
oke,syarat yg seterusnyew...
4) Di dalam entri itu haruslah ada : 

>nama
>hobi

name glamer>>narumi hohohoho

(name hasil dari men nme2 jepun kat fb)

hobi>>suke try resepi2 baru dlm internet..ngan shopping!!yihaaaa hehe

mari2 join3 hehe

Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER


Jom join segmen yang cam beshh niey!!
ape lagi,tekan banner kat ats tanpa malu2 kucen yer...hihihi

nak tag:


MENCARI KENALAN BARU DI @DEELICIOUS.


macam biase,ade segmen,adela banner..

so,jom tekan kuat2 banner di ats hehe:)

Sunday, 14 August 2011

seraaaboootttt...T__T

ape yang aku nak cakap skunk.....s.e.r.a.b.u.t
2 jew words yang sesuai nk describe psal perasaan dan otak skunk niey..
serabot pasal esaimen,presentation dan projek yang melolong2 minta dibuat......juga serabot dengan...
urmmmmm tahlaaa...kew aku jew yang wt bende niey jady serabot??
padahal,xde lar bende sangat pown,juz aku yang menyerabotkannyew pown aduyyy...:(
arghhhhhhhhhh ergghhhhh uhhhhhh law leh jerit skunk,mesti aku dah buat!!
xde sape yang paham pew yang aku rase skunk,nk mengadu kat sape..:(
orang yang dekat ngan aku skunk,aku rase jaoh sangat..kew,aku yang wt dye jady jaoh??
urmmmmm perasaan camniey wt aku rase nak nanges...
mak..
nak...
BALIKKKKK!!!


Qistina 1st GA

oke,macam biase,law nk join,sile tekan kat atas kuat2!!hehe

nak tag:



Friday, 12 August 2011

"Cik Bunny Nak Bagi Iklan Percuma"


Oke,kali niey saya diundang oleh CIK Bunny untk join segmen dye..
hehe tenkiu yer..so,jom la kite ramai2 menjoinkan diri jugak dengan klik banner diatas!!(^_^)

tag:
>>ika

Tuesday, 9 August 2011

"Wordless wednesday"



p/s:errr~~syoknyew dapat mkan time bukak pose...nak balik!!!>__<



CONTEST DUIT RAYA DELICIOUS-CUPPIES!

*jom lar rmai2 join hehe,smbil 2...law malas nk buat kek sendiri,bole tempah jew..
+jom usha2 SINI<<



'lucky draw by nabila'

+akibat kebosanan coz class dibatalkan,maka saya pown menjoinkan diri dalam Lucky Draw niey..)
+sape2 yang nk join jugak,klik ats yer..^^)

nak tag:

' Cerita Yang Saya Nak Kongsi '


+nak join??klik banner yer..)

*kisah yang nak dikongsi ....

...Oke,nak cite pasal pengalaman lawak hehehe.Cite niey berlaku time cuti sem(xingat tahun biler)..time 2,orang kesihatan tengah sibuk2 nak sembur rumah(pasal kes demam denggi)kete kesihatan 2 dah round2 masok kampung..so bile2 mase jew kene check out kejap dari umah coz nak bagi laluan kat encik2 tue wt keje diowg...hehehe

...by the way,klau u all nak taw,aku ade nnek ag..(ktwg adk bradik pggl wan)alhamdulillah...tapi sudah uzur...nak dijadikan cerita,encik2 kesihatan datang waktu petang,xsilap dlam pkul 6 lebih...time 2 adik2 aku sibuk dengan aktvt petang mereka..(besenyew time cuti2 diowg men bdmnton,jlan2 kg,men ps dll)abah time 2 aku xingat pegi mane,mak pulak,sibuk cabut rumput kat bunga..aku???xingat lar buat apew huhu..tggal lar wan kt dlam umah..(asenyew tgh tgok tb)....
...bile encik2 2 dtg nk sembur,wan jady fenic(gelabah)coz kene dok kt umah sebelah kejap(umah ayah de aku),so dengan bantuan nizam(sepupu aku)dia dkung wan aku bwak g umah dye..wan aku niey dlam keadaan kelam kabut,terus mengambil ape2 jew objek yg berdktan untk cover rmbut dye...

...sampai kt umah ayah de,wan baru sedar yang dia dah ambik kain buruk(besenya nk wt lap air tumpah)untk djdkan tdung...hehehehe puas jgak lar dye beristighfar...astagfirullahalazim......
kitorang???bantai gelak lar....hehehehhehe tapi wan xambik hati pown....sorry yer wan,dpat cucu nakal mcm aku niey...peace^^)v

Segment Nak Kumpul Link

+jom join segmen niey rmai2!!klik kt atas yer...^^)

Saturday, 6 August 2011

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS


+nak join??klik banner yer...^^)v



[ Contest ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!!


*Sementara menunggu waktu subuh selepas bersahur tdy,jom join GA dlu hehe:)
sesape nk join,klik atas yer..^^)v

+oke,skunk nk wt task yg diarahkan hehe

+Pict niey time kami sekeluarga melawat Gunung Jerai..
-niey gambar dekat kaki gunung yang de muzium,tp sayang,time kami tutup plak,so tgkap gmbar depan 2 jewla..hehe

*oke,saye join :
3 ) Gambar Ketika Melancong

++so,jomlaaa menjoinkan diri beramai2..peace^^)v

•.¸¸.•´¯`•.♥.•Cinta Muka Buku - Najwa Latif♥.•´¯`•.¸¸.•.

Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif

Tajuk Lirik Lagu: Cinta Muka Buku
Artis/penyanyi: Najwa Latif
Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..
Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenakah rasa itu..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku
Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..
Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta
Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja
Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku
 *first time layan lagu niey,smkin layan,mkin besh plak..ngeee:)

Bloggerwan dan Bloggerwati dicari chegu zubir


*Siapa yang berminat,klik banner diatas hehe=)

"Saya mahu jadi Bloggerwati di Blog Chegu Zubir"

Thursday, 4 August 2011

'GA Brooch Raye'


Jom klik banner cute niey klau nak join..^^)v

*jom lar beramai2..hehehe

House of Cotton Giveaway

GA datang lagi!!!jom klik kat ats nk taw ape yang kne buat hehe=)

*blogwalking~~terjumpe contest niey...mmg minat bju krung kain cotton,sjuk,ringan n nmpak simple tp bergaya hehe...blog niey bnyak collection kain cotton yang terkini...jom usha2..SINI<<

+harap2 ade rezeki..hehe

" Saya Mau Join Bloglist Cik Ross "


+Nak taw lebih lanjut??klik banner di ats hehe=)

jom join rmai2 yer...^^)v

KAMI NAK DWET RAYA DAN KAD RAYA DARI DIYAN


+setelah sekian lame,jom join GA lagi!hehe

:-nak taw lebih lanjut,jom klik banner di atas..)

*syoknyew law dapat wet raye!!hehe

Wednesday, 3 August 2011

゚+。☆*゜+。.KELEBIHAN SEMBAHYANG TERAWIH。:.*.゚ ゚¨゚゚・*:..。o○☆゚+。

1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.
2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.
3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga
Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.
4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat
Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.
5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima
Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.
6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.
7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh
Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.
8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan
Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.
9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.
10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh
Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.
11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas
Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.
12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas
Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.
13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan.
14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas
Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.
15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas
Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.
16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas
Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.
17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas
Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.
18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas
Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).
19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas
Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.
20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh
Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.
21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya.
22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua
Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.
23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga
Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya.
24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat
Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima
Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.
26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam
Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.
27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.
28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan
Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.
29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh sembilan
Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.
30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh
Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

p/s:renung2kanlah dan selamat beramal=)

Monday, 1 August 2011

......P.U.T.U.S(╥_╥)



Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian keranamu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku
Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian keranamu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku
Tapi setelah kau pergi aku
Mendapat lebih baik darimu
Dia hargai aku
Dia sayangi aku
Lebih dari padamu
Aku ingin kau tahu
Betapa ku gembira
Tidak lagi bersamamu
Namun pastinya
Nanti kau akan sedari
Yang kau perlu cintaku
Yang kau perlu cintaku


˙·٠●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●٠·˙*layan lagu niey,beshh taw hehe